حقانی- سال زراعی جاری برداشت زعفران در قاینات به دلیل سرما، یخ بندان سال گذشته و خشکسالی متوالی با کاهش 80 درصدی مواجه خواهد بود.
مدیر جهاد کشاورزی قاینات با بیان این مطلب گفت: متوسط عملکرد زعفران در هر هکتار از 6 کیلوگرم در سال های گذشته به دلیل خشکسالی به 4 کیلوگرم و امسال به دلیل سرما، یخ بندان، تداوم بیشتر خشکسالی و بی آبی به یک و نیم کیلوگرم می رسد.قاسمی افزود: در سال زراعی جاری سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان 250 هکتار افزایش یافت.به گفته وی در حال حاضر به دلیل افت شدید سفره های زیرزمینی و خشک شدن آب رودخانه ها، قنات ها و چشمه ها بیشتر مزارع زعفران به وسیله تانکر آبرسانی می شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون با توجه به فرصت باقیمانده زمان برداشت 9 دستگاه تانکر کفایت آب رسانی را نمی کند و برای تقریبا یک نوبت آب رسانی به مزارع زعفران نیاز به 20 دستگاه تانکر آب رسانی است که در این خصوص بسیج همگانی استان و مسئولان استانی ضروری است.وی افزود: برای تامین هزینه های آبرسانی تاکنون اعتبار قابل توجهی اختصاص نیافته است.
وی از توزیع حدود یک هزار و 400 تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان زعفران کار خبر داد و افزود: از سوی واحد زراعت جهاد کشاورزی به طور رایگان الک و هیتر مورد نیاز برای خشک و پاک کردن زعفران در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان قاینات به عنوان قطب زعفران جهان و پایتخت زعفران ایران مطرح بوده و بیش از 12 هزار خانوار از این طریق امرار معاش می کنند و سالانه 40 تن زعفران خشک در این شهرستان برداشت می شود که به دلیل آب و هوای مناسب شهرستان مرغوب ترین زعفران جهان است./خراسان